rørlegger jobber

Jeg skjønner det kan være fristende å spare litt spenn ved å gjøre de enkle rørleggerjobbene rundt i huset ditt selv. Noen ganger kan det være en god idé, hvis man har de rette verktøyene og evnene. Hvis vi ser bort ifra tingene som nevnes nedenfor, derimot, så kan du raskt få vann over hodet hvis du prøver å gjøre rørleggerjobbene uten profesjonell hjelp. 

Hvilken ting kan man gjøre selv?

Noe av arbeidet som kan utføres uten hjelp av en fagrørlegger er blant annet: 

  • Utbytting av dusjhoder
  • Installasjon av et system som gjør det enklere å vanne plenen
  • Åpne opp tette rør med midler som Plumbo
  • Grave en grøft med vannrør for å lede grunnvann som kan skape mose, bort fra plenen

 

For det meste rørleggerarbeid som ikke er slike enkle ting som nevnt ovenfor er det best å tilkalle en fagperson.  

Ikke ta sjanser

Det kan virke som at det ligger veldig lav risiko i å utføre visse rørleggerarbeid selv, men mange huseiere støter på problemer etter hvert. 

 

For eksempel, hvis noe går galt eller det skjer en feil i rørsystemet ditt som krever gyldige forsikringspapirer, så kan du tape mye penger hvis forsikringsselskapet ditt oppdager at det ikke er en fagperson som har utført arbeidet som førte til feilen. 

 

Problemer kan også oppstå når tiden kommer for å selge huset ditt. Ethvert ulisensiert eller feilaktig arbeid som avdekkes før noen andre kjøper huset må fikses av en profesjonell rørlegger – og det er du som må betale. VVS24, hovedleverandøren for baderomsløsninger i Tromsø, ser dette altfor ofte. En god del av deres oppdrag som Rørlegger Tromsø går ut på å ordne opp i feil som folk uten rørleggerutdanning har gjort. Ironien er at disse folkene, som ønsket å spare noen kroner ved å ikke tilkalle en rørlegger, uansett blir tvunget til å gjøre det til slutt, noe som koster dem enda mer enn de i utgangspunktet ville ha betalt for å få hjelpen de trengte. 

Skaff heller hjelp fra noen som vet hva de driver med

I all hovedsak så vil jeg anbefale deg å alltid spørre en lokal rørlegger om hjelp i stedet for å prøve deg på “enkle reparasjoner” på egen hånd. Slik sørger du for at arbeidet utføres i henhold til de industrielle retningslinjene, og at du får dekt kostnadene av forsikringen hvis noe går galt.