VIPP

Om Vipp

Industriell design siden 1939

Vipp ble født ut av et behov for funksjonelle verktøyer på det profesjonelle markedet. Akkurat som Holger Nielsen, som skapte bøtter for danske klinikker, anser vi oss selv som verktøybyggere, og måler kvaliteten av verktøyene våre etter evnen deres til å skape bedre hverdagsopplevelser på langt sikt.

I dag er Vipp et tredjegenerasjons familieeid selskap som drives av Holgers datter, Jette Egelund, og hennes to barn, Kasper og Sofie, sammen med 45 ansatte. Hjembasen vår er Islands Brygge i København, hvorfra vi sakte men sikkert øker sortimentet vårt, som inkluderer kategoriene kjøkken, baderom, møbler, belysning, tilbehør og prefabrikerte hjem.

Enten vi produserer en sugekrok eller en bolig, er vår ambisjon alltid å bringe funksjonelle prinsipper fra det profesjonelle markedet inn i det private hjem med genuine, industrielle designobjekter.

Selv om Vipp aldri slo gjennom utenfor Danmarks grenser under Holger Nielsens levetid, strekker Vipp seg i dag på tvers av grensene til 30 land, og har et andre hjem i utstillingsrommet vårt i New York.

‘Ambisjonen vår er å fylle verden med færre, men bedre produkter, og å prioritere utholdenhet over falmende trender.’

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Pusse opp?

Hvor skal du starte når du skal pusse opp badet? Vil du ha badekar eller dusjhjørne? Hvor stort servantskap har du plass til? Hvor mye oppbevaring trenger du? Det er utvilsomt mange ting å ta stilling til. I tillegg er det å pusse opp et baderom ofte det mest kompliserte rommet i boligen. Det er en del krav fra myndighetene som setter noen føringer for hvordan de tekniske løsninger må være.

Det som setter rammen for baderommet er stil – eller din smak om du vil, myndighetenes krav, og økonomi.

Det viktigste rådet vi kan gi deg er å planlegge godt. Hent inspirasjon, ha god tid og ikke minst benytt dyktige, autoriserte fagfolk. På synlige produkter er mulighetene uendelige, og kvalitetsforskjellene likeså. Bruk fagfolkene i butikker i de ulike stadiene av prosessen. De kan faget sitt, og kan spare deg for mye tid.

1. Hent inspirasjon. Hva har andre gjort? Benytt bildeverktøy som Pinterest eller lignende.

2. Lag en liste over dine behov. Badekar? Oppbevaring? Spa?

3. Lag et budsjett tidlig.

4. Tegn badet selv, eller benytt en interiørdesigner.

5. Belysning.

6. Autoristerte og godkjente håndverkere sørger for et forskriftsmessig baderom.